3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

Često postavljana pitanja o stolcima SpinaliS

Gibljivi sjedeći dio prati sva gibanja tijela. Ovo koordinirano kretanje omogućava da se zdjelica i kralježnica konstantno nalaze u pravilnom položaju.
Zbog aktivnog načina sjedenja mišići su cijelo vrijeme aktivni. Smanjuje se pritisak na pršljenove i kralježnički stup. Sprijećava se mogućnost nastanka povreda kralježnice. Ugodan radni dan je moguć samo ako smo zdravi!
Prvi utisak je, naravno, vrlo neobičan, zato što smo navikli na stolce s fiksnim sjedištem na kojima sjedimo opuštenih leđnih mišića, što sa dovodi do bolova. Osnovna ideja vezana za SpinaliS stolce je da se sjedi kao na terapeutskoj lopti.
Na prvi pogled i tokom prvih nekoliko dana ovo je zaista slučaj. To je slično trčanju maratona, bez odgovarajuće fizičke spreme na takav pothvat… Zamislite kako biste se osjećali slijedećeg dana nakon takve utrke? Slično je i sa SpinaliS stolcem. Tijelu je potrebno nekoliko dana da se navikne na aktivno sjedenje, ali kada se to dogodi i višesatno radno sjedenje postaje pravo zadovoljstvo. Ono što je najvažnije – nakon radnog dana i višesatnog sjedenja a uslijed konstantne pojačane cirkulacije uvjetovane aktivnim sjedenjem, mišići su puni kisika -a mi se osjećamo odmornima.
Klinička ispitivanja provedena su u 6 država EU. Ta ispitivanja su dokazala da je aktivno sjedenje zdravo, te da koristi tijelu.
To zavisi od trenutnog fizičkog stanja mišića vaših leđa. U većini slučajeva prva faza adaptacije traje nekoliko sati. Druga faza može trajati od nekoliko dana do dva tjedna – dok mišići leđa ne ojačaju i preuzmu ulogu držanja kralježničkog stupa. Treba spomenuti da se nakon dva – tri dana može javiti mala bol – upala mišića – ovo obično traje jedan ili dva dana. Ovo je normalna rekacija na aktivnost i odličan je pokazatelj da su prethodno neaktivni mišići postali aktivni i preuzimaju ulogu u držanju kralježnice. Poslije ove faze, sjedenje na SpinaliS stolcu postaje veliko zadovoljstvo.
Preporuča se svima koji sjede više od dva sata. Ovaj stolac se preporuča i za djecu i omladinu koja su u razvoju, koji iz godine u godinu sjede sve duže /računala/. Njihovi mišići leđa nemaju dovoljno aktivnosti i u kombinaciji sa brzim rastom u fazi razvoja nemogu biti prijeko potrebna podrška držanju kralježnice.
SpinaliS stolci ne zahtjevaju nikakvo specijalno održavanje.Održavamo ih vlažnom krpom ili blagim deterdžentom. Svi ključni dijelovi i kompletna konstrukcija su od metala, što značajno smanjuje mogućnost kvarova i omogućuje dug vijek trajanja – 15 godina.
Za sve modele SpinaliS stolaca garancij je 3 (tri) godine, na sve dijelove osim na tkaninu/eko kožu.
Istina je da korisnicima smanjuje bol u leđima ili ih u potpunosti uklanja. Vrlo važan je i u prevenciji jer spriječava nastanak degenerativnih promjena kralježnice.

SpinaliS je namijenjen prvenstveno onima koji sjede više od dva sata dnevno, jer sprječava ozljede i bol nastale dugotrajnim sjedenjem na uobičajenim stolicama s fiksnim sjedalima. Posebno se preporučuje djeci i adolescentima. Zbog procesa školovanja, djeca u tom razdoblju provode najviše vremena, što znači da se mišići trupa ne razvijaju kako bi trebali, što kasnije sigurno dovodi do problema s kralježnicom. Međutim, njihovi mišići leđa nisu dovoljno jaki da podupiru kralježnicu zbog nedostatka pokreta i brzog rasta.
Stolice SpinaliS omogućuju dva načina sjedenja. Prva je aktivna, što znači da sjedimo u sredini sjedala i da su nam mišići aktivni. Drugi je način kada sjednemo prema naslonu sjedala i oslonimo se na naslon, tako da su nam mišići malo rasterećeni, ali da bismo održali ravnotežu na pokretnom sjedištu, i dalje održavamo tijelo aktivnim.


Ovisi o trenutnom fizičkom stanju mišića za potporu leđima. U prosjeku prva faza aklimatizacije traje nekoliko sati, a druga faza može trajati od nekoliko dana do dva tjedna, dok mišići ne ojačaju i ne preuzmu ulogu nosača kralježnice. Nakon dva ili tri dana, blaga bol ili t.im. mišićna vlakna, koja obično traju dan ili dva. To je normalna reakcija na aktivnost i zapravo je sjajan znak jer znači da su mišići koji su prethodno bili neaktivni ponovno počeli preuzimati ulogu nositelja kralježnice.
Stolice SpinaliS omogućuju dva načina sjedenja. Prva je aktivna, što znači da sjedimo u sredini sjedala i da su nam mišići aktivni. Drugi je način kada sjednemo prema naslonu sjedala i oslonimo se na naslon. Naši mišići su malo rasterećeni, ali zbog održavanja ravnoteže na savitljivom sjedalu, tijelo i dalje održavamo aktivnim.

Korisnicima s oštećenom kralježnicom (posebno u slučaju teških ozljeda, nakon operacije ili kod složenijih dijagnoza) savjetuje se da se prije kupnje SpinaliS-a posavjetuju sa svojim ortopedom kako bi savjetovali je li stanje pacijenta već prikladno za upotrebu SpinaliS terapijske kugle ili stolice.

Uobičajeno vrijeme isporuke jedo 20 radnih dana od primitka prijenosa predračunom ili plaćanja računa.

Stolac SpinaliS prati kretanje tijela i tako održava kralježnicu u ravnoteži. To mu omogućuje pomicanje sjedala u svim smjerovima, koje se kreće u smjeru kretanja zdjelice i kralježnice svakim pokretom tijela, održavajući tako kralježnicu cijelo vrijeme u ispravnom položaju.

SpinaliS nam značajno pomaže u održavanju zdrave kralježnice. Sjedeći na SpinaliS-u, mišići leđa i trbuha neprestano su aktivni zbog aktivnog sjedenja, dok jačaju i rasterećuju diskove i kralježake, čime se sprječavaju ozljede i bolovi u kralježnici.

Na prvi pogled to je istina, ali nakon nekoliko dana aktivnog sjedenja, SpinaliS postaje vrlo ugodan. Na početku navikavanja na SpinaliS, osjećaj je neobičan, jer smo navikli na obične stolice s fiksnim sjedalom. Na njima sjedimo opuštenih leđnih mišića, što dovodi do oštećenja kralježnice. Sjedenje na SpinaliS-u, međutim, može se usporediti sa sjedenjem na terapijskoj lopti, na kojoj se cijelo vrijeme mora održavati ravnoteža. Iako nam se u početku može činiti zamornim, vrlo se brzo naviknemo na aktivno sjedenje.

To je sasvim normalna pojava koja će nestati upotrebom stolice. Sjedenje na SpinaliS-u prvih dana zahtijeva određeni napor, jer tijelu treba određeno vrijeme da se navikne na aktivno sjedenje. Međutim, kad mišići ojačaju, sjedenje na SpinaliS-u postaje pravo zadovoljstvo. Preporučujemo vam da prvih nekoliko tjedana sjednete više u naslonu leđa naslonjena na naslon. To će smanjiti kretanje sjedala, a time i vašu mišićnu aktivnost. Snažni mišići leđa preuzimaju odlučujuću ulogu podupiranja kralježnice, pa nas ni nakon deset ili nekoliko sati sjedenja ne bole leđa na SpinaliS-u.

Stolci SpinaliS registrirali su kao medicinski proizvod JAZMP (Javna agencija Republike Slovenije za lijekove i medicinske proizvode). Brojna klinička ispitivanja s terapijskom loptom pokazala su da je aktivno sjedenje najzdraviji način sjedenja. Aktivno sjedenje osnovna je ideja stolica SpinaliS, koji aktiviraju mišiće istodobnim kretanjem zdjelice i kralježnice, čime se sprječavaju pogrešni pokreti – najčešći uzrok deformacija i bolova u kralježnici. Brojna pozitivna mišljenja liječnika potvrđuju učinkovitost SpinaliS-a, o čemu svjedoče brojne izjave zadovoljnih korisnika.

Stolci SpinaliS plod su domaćeg, slovenskog razvoja. Riječ je o originalnom inovativnom patentu čiji je nositelj Tomaž Ham, vlasnik tvrtke HAM d.o.o. Cjelokupna proizvodnja, osim dva elementa, odvija se u Sloveniji pod pokroviteljstvom tvrtke HAM i u suradnji s kooperantima.

SpinaliS nema čudesnu moć da izliječi sve probleme s kralježnicom, ali istina je da u velikoj većini slučajeva uvelike smanjuje ili čak uklanja bolove u leđima. Zato je, prema riječima uglednog ortopeda dr. Popovič (veza do mišljenja) jedna od važnih preventivnih mjera za smanjenje problema s kralježnicom.

Zdrava kralježnica znači “mladu” kralježnicu u smislu fleksibilnosti, elastičnosti i čvrstoće mekih tkiva oko koštanih elemenata. Zdrava kralježnica omogućuje nam aktivan život, ispravno držanje tijela, lagano i neograničeno kretanje te život bez boli, trnaca i drugih problema.

Aktivno sjedenje znači da položaj za sjedenje osiguravaju mišići i ostala meka tkiva našeg tijela, a ne vanjski potporni elementi poput naslona, ​​stola, naslona za ruke itd.

Dobra ergonomska stolica trebala bi nam omogućiti da pravilno i aktivno sjedimo. Budući da smo ljudi natjerani na kretanje jer imamo 3x više mišića nego kostiju, za nas ne postoji jedan pravi statični položaj. Najbolje je ako su naši mišići aktivni cijelo vrijeme dok sjedimo.

Hernija diska je ozljeda intervertebralnog diska. Kad mu vezivna ovojnica pukne zbog prekomjernih sila, dolazi do izlijevanja jezgre. Između kralješaka imamo 23 diska. To su pločice izrađene od vodene jezgre i snažnog omotača od vezivnih vlakana. Oni djeluju kao amortizeri našeg kretanja i sila gravitacije.

Prisilno statično držanje u trajanju od nekoliko sati, težak fizički rad i ponavljani asimetrični obrasci pokreta dovode do mikro ozljeda, hernija diskova ili grčeva mišića oko lumbalnog područja, što se očituje bolovima u križima.

Odgovarajuće vježbe su one koje pokrivaju sve mišiće koji rastu na zdjelično-sakralno-zdjeličnom kompleksu. Iznad svega, to moraju biti snažni i dovoljno elastični mišići koji povezuju rebrni kavez, zdjelicu i kralježnicu – “jezgre mišića”.

To nije moguće, jer poništava svrhu stolice SpinaliS, koja je dizajnirana za poticanje aktivnog sjedenja. Pokušajte sjesti dublje u sjedalo i nasloniti se donjim dijelom leđa na lumbalni oslonac; pa će se sjedalo manje pomicati.

Naš najprikladniji dječji model je Basic, koji mogu koristiti prvašići. Visina sjedala i naslona može se podesiti tako da stolica prati rast vašeg djeteta i pruža godine zadovoljstva korištenjem. Važno je da stopala dodiruju pod u sjedećem položaju, pa na stolicu možete postaviti i prsten za stopala ako vaše dijete još nema dovoljno duge noge.

Stolci SpinaliS medicinski su uređaji i imaju sličnu svrhu kao ortopedska ili terapijska lopta. Sjedeći na njima, jačamo mišiće leđa i trbuha, ublažavajući tako bol koja je posljedica nepravilnog držanja i predugog sjedenja. Stolice SpinaliS tako se mogu uzeti kao dodaci za bolji život, ulaganje u naše zdravlje, a ne samo visokokvalitetne uredske stolice.

Stolci SpinaliS ne zahtijevaju posebno održavanje, povremeno ili. ako je potrebno, mogu se obrisati vlažnom krpom i blagim deterdžentom. Svi vitalni dijelovi i cjelokupna konstrukcija stolica izrađeni su od metalnih elemenata, što uvelike smanjuje mogućnost oštećenja i osigurava dugi vijek trajanja stolica. Eventualna šteta otklanja se najkasnije u roku od nekoliko dana, jer se cjelokupna proizvodnja odvija u Sloveniji, pa je stoga vrijeme za popravak vrlo kratko.

Za naše ručno izrađene stolice koristimo najkvalitetnije materijale s očekivanim dugim vijekom trajanja. Uz redovitu i pravilnu upotrebu, očekujemo da će vam stolica SpinaliS služiti najmanje 10 do 15 godina. Kao i kod svih materijala, na rok trajanja utječe način upotrebe i održavanja. U slučaju istrošenosti bilo kojeg dijela vaše stolice ili ako je potrebna zamjena, kontaktirajte nas

Stolice SpinaliS nude trogodišnje jamstvo na metalne dijelove (okvir, postolje, mehanizam za podešavanje visine), a jamstvo ne uključuje presvlake sjedala i tkanine.

Jamstvo dobre kupnje znači da kupac može vratiti stolac SpinaliS u roku od 30 dana od dana isporuke u slučaju da nije zadovoljan sjedenjem na SpinaliS-u.

Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Tkanina i boja
 • Tkanina
 • Velikost naslovnjala
 • Dimenzije naslona
 • Trenje
 • Težina
 • Dimenzija stola
 • Pakiranje kartona
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
Prenesite besplatni
e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.