3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

Rasteretite kralježnicu

Neka kralježnica bude zdrava

Češće vježbanje, opuštanje i zdrav način života pomoći će vam da održite zdravu kralježnicu.

Upoznajmo kralježnicu

Svaka komponenta ima svoju ulogu, a njihovo zajedničko djelovanje omogućuje nam kretanje. Općeniti opis kralježnice glasi: intervertebralni diskovi u zdravoj kralježnici presreću i ublažavaju udare i vibracije, a kralješci pružaju odgovarajuću potporu leđima.

Zglobovi kralježnice omogućuju precizno uklapanje komponenata, istodobno pazeći da ne dođe do iščašenja ligamenata.

Živci, točnije živčani sustav, upozoravaju na zagušenja ili druge kvarove, dok mišići omogućuju kretanje cjeline.

Kralježnica podupire i nosi gornji dio tijela, čineći ga uvijek opterećenim. Opterećenje kralježnice mjeri se pritiskom na međukralježničkim diskovima stvorenim tjelesnom težinom, držanjem tijela i vanjskom težinom (dizanje).

Svaki dio kralježnice sastoji se od još manjih dijelova koji kralježnicu čine fleksibilnom, ali istovremeno čvrstom.

Opterećenja kralježnice

Kralježnica je najmanje opterećena u ležećem položaju.

U stojećem položaju dio opterećenja na intervertebralnim diskovima preuzimaju ligamenti i mišići. Tijekom sjedenja mišići i ligamenti se opuštaju, što povećava opterećenje i pritisak na intervertebralne diskove. Nepravilno držanje tijela dodatno povećava opterećenje. Zbog sve prisutnijeg dijela sjedenja i duljih razdoblja sjedenja, mišići i ligamenti postaju sve labaviji. To povećava opterećenje na drugim dijelovima kralježnice koji preuzimaju opterećenje neaktivnih dijelova, što dovodi do ozljeda. Povećani pritisak na intervertebralne diskove čak je i kratkoročno dobrodošao, jer – slično vježbanju mišića – jača intervertebralne diskove i održava ih zdravima.

Češće vježbanje, opuštanje i zdraviji način života pomoći će vam da održite zdravu kralježnicu.

Zašto se javljaju ozljede

Do ozljeda dolazi uglavnom zbog naprezanja leđa i / ili nedostatka vježbe. U oba slučaja kralježnica počinje gubiti fleksibilnost i kretanje postaje ograničeno.

Pretjerano ili stalno opterećenje intervertebralnih diskova uzrokuje odljev tekućine koju oni sadrže. Postupno sušenje intervertebralnih diskova smanjuje udaljenost između njih, što dovodi do trenja, što često rezultira stiskanjem živca ili čak uništavanjem intervertebralnih diskova.

SpinaliS stolci nude rješenje, jer omogućuju aktivno sjedenje, koje konstantnim pokretima jača mišiće, održava fleksibilnost ligamenata i sprječava točkovna opterećenja pojedinih dijelova kralježnice.

Riješenje za dugotrajno sjedenje

SpinaliS stolci jedini nude udobnost modernih uredskih stolaca, oponašajući istovremeno aktivno sjedenje na terapijskoj lopti, što stručnjaci preporučuju kao najbolji dodatak za zdravo sjedenje.

Ergonomski oblik

Za sjedenje bez boli

Lokalna proizvodnja

Vrhunski materijali

Medicinsko pomagalo

S međunarodnim nagradama

100 000 korisnika

S vama od 1999 godine

Besplatno probno razdoblje kod kuće
Želimo da odaberete najprikladniji stolac za vas. Donosimo ga u vaš dom potpuno besplatno, gdje ga testirate tjedan dana. Razgovarajte s našim stručnjacima o prednostima i važnim značajkama SpinaliS stolica za optimalno iskustvo aktivnog sjedenja kod kuće.
Što kažu o SpinaliS stolicama
Ovaj stolac preporučujem pacijentima s bolovima u križima i ljudima koji puno sjede.
Unatoč činjenici da sam 122 sata neprekidno sjedio na SpinaliS-u i da se nije puno kretalo izvan studija, ovaj sam put preživio bez bolova u leđima.
SpinaliS su mi preporučili prijatelji, ali kad sam ga vidjela sa svojim fizioterapeutom, htjela sam ga i isprobati i nakon što sam nekoliko puta sjedila na

Prebacite se na SpinaliS

Ergonomska rješenja za svaku kralježnicu.
Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Tkanina i boja
 • Tkanina
 • Velikost naslovnjala
 • Dimenzije naslona
 • Trenje
 • Težina
 • Dimenzija stola
 • Pakiranje kartona
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
Prenesite besplatni
e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.