3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

Za kralježnice koje još uvijek rastu

Modeli stolica za djecu:

Svi modeli
 • Stolica

  SpinaliS BASIC

  s nama od početka
  740,00€ – 1.036,50€
 • Stolica

  SpinaliS ERGONOMIC

  lako prilagodljiv
  670,00€ – 699,00€
  Aktivno sjedenje na stolcima SpinaliS izvrstan je preventivni način održavanja zdrave kralježnice.

  Škola prijateljska prema kralježnici

  Proveli smo projekt “Škola prilagođena kralježnici” s jednom od ljubljanskih škola. Pratili smo dva razreda. Prva je bila opremljena uobičajenim školskim stolcima, a druga dječjim stolcima SpinaliS, koje smo prilagodili za sjedenje i rad u školi.

  Fizioterapeuti i ortopedi svake su godine provjeravali držanje tijela, snagu mišića leđa i opće stanje kralježnice. Uz pomoć video zapisa, univ.dipl.psih. pratiti koncentraciju u školskom radu.

  Nakon petogodišnje usporedbe dviju klasa, razlike su već bile očite; razvoj leđnih i trbušnih mišića, bolje držanje tijela i manje djece s prekomjernom tjelesnom težinom bila su obilježja klase SpinaliS stolaca. Dosadašnji rezultati pokazuju da i djeci treba aktivno sjediti kada sjede.

  Djeci su stolci SpinaliS jednako zabavni kao i vožnja u zabavnom parku, ali još uvijek postoje snažni pozitivni učinci na zdravlje i držanje tijela.

  Sjedenje na stolu SpinaliS …

  Kada dugo sjedimo na normalnom stolcu, na kraju zaboravimo na pravilno držanje i počinjemo savijati kralježnicu, što može dovesti do pretjeranog pritiska na pojedine kralježake i bolove u leđima. Oponašajući sjedenje na lopti, uredski stolac SpinaliS potiče pravilno sjedenje bez napora, što olakšava našu kralježnicu i poboljšava cirkulaciju krvi, dok istovremeno pruža vrhunsku ergonomsku potporu za opuštanje dok sjedite.
  Aktivno sjedenje jača mišiće, održava fleksibilne ligamente i izbjegava preopterećenje pojedinih dijelova kralježnice. Također poboljšava našu cirkulaciju krvi i produbljuje disanje, što pozitivno utječe na koncentraciju i produktivnost tijekom rada.
  Tek kada se osjećamo dobro i možemo raditi ono što nas ispunjava u slobodno vrijeme, bez boli, to zadovoljstvo i entuzijazam možemo donijeti i na radno mjesto.
  Loše oblikovana kralježnica u djetinjstvu uzrokovat će probleme u odrasloj dobi.

  Ivica Flis Smaka, dr. med.

  specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine

  Prva leta so ključna za zdravo hrbtenico, zlasti v obdobju pospešene rasti med 6. in 12. letom starosti. Nepravilna drža v zgodnjem otroštvu in nato v puberteti (naj bo to v šoli ali pred TV zaslonom), pretežke šolske torbe, nepravilna prehrana in pomanjkanje fizične dejavnosti lahko slabo vplivajo na ustroj in razvoj mišično-skeletnega sistema. V šolskih letih slabo oblikovana hrbtenica bo povzročala težave v zrelem obdobju.
  Odrastanje je vrlo važno za razvoj držanja tijela.

  prof. dr. sci. Janko Popovič, ortoped

  Loše držanje za popraviti.

  Odrastanje je vrlo važno za razvijanje ispravnog držanja. Tijekom tog vremena, zbog različitih utjecaja okoline (dugotrajno sjedenje, nošenje preteških vrećica u jednoj ruci, naginjanje preko stola itd.), Mogu se razviti neodgovarajući refleksi držanja koji ostaju trajni. Dijete lošeg držanja izrasta u muškarca lošeg držanja. Kasnije se kreće i održava ravnotežu te svoju profesiju obavlja s većim mišićnim naporom. Sve navedeno rezultira bržim umorom, nižom produktivnošću i bržim starenjem tkiva.

  Srećom, nepravilno držanje tijela često je posljedica nedovoljnog i nepravilnog funkcioniranja mišića koji se voljom, disciplinom i disciplinom mogu u potpunosti popraviti (za razliku od deformacija i drugih ozljeda).

  Ideja stolice s pomičnim sjedalom čini mi se jednom od važnih stvari za sprečavanje lošeg držanja, a time i za sprečavanje degeneracije diska. Svakako preporučam stolicu SpinaliS već u školskoj dobi, jer omogućuje aktivno sjedenje i jača mišiće, a ujedno djeci omogućuje slobodu kretanja.

  Djeca koja sjede na stolcu Spinails ostaju usredotočena dulje vrijeme i brže se navikavaju na školski rad za stolom.
  “Uhvatite” ključne godine za zdravu kralježnicu
  SpinaliS Basic idealan je za djecu, jer s dodanim obručom za noge omogućuje optimalno sjedenje i tijekom igre i tijekom zadaće, a s podesivim naslonom i naslonima za ruke raste s djetetom. Na taj će način vaše dijete moći koristiti svoj SpinaliS Basic tijekom svoje mladosti.
  Prijelaz iz igre u rad

  Tina Rutar Leban

  psiholog, Pedagoški institut, Ljubljana

  SpinaliS djeci nudi priliku za drugačiji, zanimljiviji pokret nego što su navikli kada sjede na običnim stolicama. Istodobno im nudi i zabavniji prijelaz iz igre u ozbiljan školski posao. Vjerujem da Spinalis ima mnogo pozitivnih učinaka na držanje tijela, ali također, s psihološkog gledišta, puno doprinosi lakšem radu u školi i većoj koncentraciji u učenju. Potpuno podržavam projekt Spine Friendly School i “držim palčeve” kako bi s vremenom sve više i više škola i sve više djece bilo uključeno.
  Investicija zbog koje nikada nećete požaliti

  Opuštanje za djecu u školi kod kuće

  Za normalan razvoj djeca trebaju kretanje, igru, opuštanje. Uz stolice SpinaliS, ili kako ih djeca zovu – uz njihove ljuljačke konje, školovanje od kuće i pisanje zadataka bit će zabavniji.
  Odaberite opis polja
  • Slika
  • Cijena
  • Stock
  • Availability
  • Kratek opis
  • Opis
  • Tkanina i boja
  • Tkanina
  • Velikost naslovnjala
  • Dimenzije naslona
  • Trenje
  • Težina
  • Dimenzija stola
  • Pakiranje kartona
  Proizvode primjeri ×
  Let's Compare! Continue shopping

  BESPLATNO SAVJETOVANJE

  Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
  Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
  Prenesite besplatni
  e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

  Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.