Ergonomska prilagodba radnog mjesta

Osim odabira dobre ergonomske stolice, moramo obratiti pažnju i na odgovarajući smještaj ergonomskog radnog mjesta. To radimo u pet jednostavnih koraka i bez dodatnih troškova:

Uredski stolac prilagodimo uz stol.

Namjestite ga tako da podlaktice i zapešća mogu biti postavljeni na stol pod pravim kutom. Idealan ergonomski položaj postiže se kada su nam koljena pod pravim kutom, a stopala su ravna na podu.

Prilagodite izgled zaslona računala.

Moramo biti na udaljenosti od ruke računala, a gornji rub zaslona trebao bi biti na ili malo iznad visine naših očiju. U ovom položaju vrat je najlabaviji, a kralježnica uspravna.

Približavamo računalni miš i tipkovnicu.

Računalni miš smještamo u našu neposrednu blizinu, tako da ga ne moramo stezati kako bismo ga koristili, a tipkovnica i miš trebali bi biti na istoj visini.

Osigurajte odgovarajuće svjetlo.

Dovoljno svjetla neophodno je za zdravlje naših očiju te za bolju koncentraciju i produktivnost na radnom mjestu. Ako nam prostor pruža prirodni izvor svjetlosti, mi ga maksimalno iskorištavamo, ali pripazite da prozor ne bude iza nas i na taj način spriječite neugodan odsjaj.

POKRENIMO SE

Iako je ergonomija radnog mjesta prikladna, pretjerano sjedenje i dalje se smatra negativnim utjecajem na naše zdravlje, pa je jedan od najvažnijih elemenata zdravog radnog mjesta promjena položaja na radnom mjestu. Ustajemo iz sjedećeg položaja svakih pola sata do sat vremena, prošetamo i nježno se protežemo. Stolac SpinaliS omogućuje nam i češće mijenjanje položaja na poslu, što fleksibilnim sjedalom osigurava da uspravno sjedimo bez napora i koncentracije, jačajući tako mišiće i održavajući zdravu kralježnicu.