3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

Kako odabrati dobar ergonomski stolac

Sjedimo gotovo trećinu svog života, pa je važno odabrati stolicu koja će se prilagoditi našem tijelu i omogućiti nam da zdravo sjedimo. Ključne značajke koje morate imati na umu pri odabiru ergonomske stolice za ured, radu od kuće ili pisanju školskih zadataka za školarce:

Širina i dubina sjedala stolice trebaju odgovarati našoj zdjelici.

Oblik i veličina sjedala trebaju odgovarati veličini naše zdjelice. Uredske stolice SpinaliS imaju u svom kompletu 11 različitih modela s različitim veličinama sjedala – SpinaliS Navigator ima na pr. široko sjedalo, dok je SpinaliS Basic prikladniji za djecu koja trebaju manje sjedalo.

Naslon za leđa ili slabinski dio trebao bi nas podržavati tamo gdje nam treba.

Dobra ergonomska stolica podupire nas pravilno u lumbalnoj kralježnici, jer preniska ili previsoka lumbalna potpora šteti našem držanju. Međutim, budući da smo ljudi različitih veličina, izuzetno je važno da stolica ima naslon podesiv po visini, pomoću kojeg lumbalni nosač prilagođavamo svojoj visini. Većina modela uredskih stolica SpinaliS ima mogućnost podešavanja lumbalnog nosača, koji se, međutim, pomiče zajedno s naslonima za ruke. Kada kupujete stolicu za dijete, možete odabrati i dodatni prsten za noge koji mu omogućuje da odmara noge na njemu ako mu je stolica previsoka.

Materijali trebaju disati i odvoditi toplinu radi udobnosti tijekom dugotrajnog sjedenja.

Tkanina kojom je stolica prekrivena mora biti dovoljno kvalitetna da podnese višegodišnju uporabu, a istodobno što prirodnija i ugodnija na dodir kako bi omogućila koži da diše. Stolice SpinaliS su ispunjene

kvalitetna pjena koja odvodi toplinu i zadržava svoj oblik. Tkanina koja pokriva većinu stolica SpinaliS, međutim, izrađena je od pamuka i zato diše i sprječava znojenje.

Postavljanje stolice trebalo bi biti lako.

Neke uredske stolice imaju puno prilagodljivih funkcija, koje često uopće ne koristimo, ili ih resetira, primjerice, kolega koji je sjedio na našoj stolici. Stoga je jedna od velikih prednosti stolica SpinaliS jednostavnost podešavanja, jer jednom funkcijom podešavamo i visinu naslona i visinu ručica.

Stolac također treba omogućiti aktivno sjedenje.

Liječnici preporučuju sjedenje na terapijskoj lopti, koja aktivira naše mišiće i potiče uspravno držanje tijela. Nažalost, lopta nam ne pruža nikakvu potporu, što dovodi do pretjeranog umora pri višednevnom sjedenju, bilo tijekom posla ili tijekom učenja. Ergonomske stolice SpinaliS omogućuju dva načina sjedenja: aktivno sjedenje i sjedenje s mogućnošću “odmora”. Sjedenje na stolici SpinaliS tako jača mišiće i promiče pravilno držanje, kao i pruža ergonomsku potporu i odmor tijekom dugotrajnog sjedenja.

SpinaliS, stolice za zdrav način života

Za vas smo razvili stolicu koja istovremeno jača mišiće i promiče pravilno držanje, a istovremeno omogućuje
također ergonomska podrška i odmor tijekom dugotrajnog sjedenja. Zadovoljni korisnici već 20 godina zdravije sjede sa stolicama SpinaliS, a držanje im je ispravnije. Oni su jedini koji nude udobnost modernih uredskih stolica, oponašajući istovremeno aktivno sjedenje na terapijskoj lopti, što stručnjaci preporučuju kao najbolji dodatak za zdravo sjedenje. Prednost stolica SpinaliS je jednostavnost podešavanja, kao kod jedne funkcije
podešavamo i visinu lumbalnog nosača i visinu ručica. Dostupni su i u materijalu koji sadrži 80% pamuka, što omogućuje iznimnu prozračnost stolica, a poliuretanska završna obrada lakše se održava i produžuje životni vijek

Djeca i pravilno sjedenje

Djeci su stolci SpinaliS zabavni poput vožnje u zabavnom parku, a stolice vrlo pozitivno utječu na dječje zdravlje i držanje tijela. Petogodišnje istraživanje sjedenja na stolicama SpinaliS u osnovnoj školi pokazalo je da su djeca koja su sjedila na stolici SpinaliS imala veću mišićnu aktivnost, bolju koncentraciju i školski uspjeh.
Dakle, sada kada vaše dijete puno sjedi kod kuće, pametno je ulagati u njegovo zdravlje.

Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Tkanina i boja
 • Tkanina
 • Velikost naslovnjala
 • Dimenzije naslona
 • Trenje
 • Težina
 • Dimenzija stola
 • Pakiranje kartona
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
Prenesite besplatni
e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.