3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

12 lipnja, 2018

Činjenice o sjedenju

Činjenice o sjedenju

 

Jeste li se ikad zapitali zdravstvenih rizika cjelodnevnog sjedenja na tradicionalnoj stolici? Zadivljeni smo zanimljivim istraživačkim podacima i statistikama, tako da ne morate patiti od teških posljedica.

Danas kažu da sve što radimo, statistički je moguće otkriti povećanje rizika od umiranja. Iako je to doista statistika, nažalost, i sjedenje je doista uzročno za šanse da se „uđe“ u određene bolesti.

U prosjeku povećavate rizik od smrti u roku od 15 godina za 40% ako sjedite još 6 sati dnevno nego što ste inače. Ne samo da je sporno  vrijeme  sjedenja u uredu, već se također radi isto u automobilu ili gledajući televiziju.

Sjedenje = dobivanje težine?

Nema potrebe da se slažete s popularnim fitness trenerima, ali sigurno je da mnoga pasivna mjesta čine ljude debljima!

Iz tog razloga, bio je slučaj da ne samo tzv. Bol u donjem dijelu leđa, već i prekomjerna tjelesna težina također postaje uobičajena bolest. Apsolutno bez obzira koliko se aktivnosti tjelesnog odgoja traži u školama, kad nakon istog, sva djeca dnevno prođu dugo vremena u pasivnim stolcima. Između 1980. i 2000. godine fizička aktivnost nije se povećala, no povećano je za 8% sjedenje,  a broj pretilih osoba udvostručio se.

Konvencionalni pasivni stolci praktički ne troše energiju. U usporedbi sa sjedalom, stojeći rad je 10%, šetnja 150% i hodanje po stepenicama troši 220% više energije. Tijekom telefonskog poziva, mnogi hodaju gore,dolje dok druga strana ne vidi ništa o tome. To je zato što ljudski mozak pokušava nadoknaditi nestale vizualne podražaje. Stoga se preporučuje da se krećete tijekom poziva. Učinit će dobro tijelu i umu.

Sjedenje = bolest?

Volite to, ali u našim životima naše tijelo podliježe stalnim suđenjima, a ako se ne brinemo o njemu, tijelo se ne može regenerirati u pravom trenutku. Nažalost,  sjedenje je kontinuirana trauma koja čini teže izgraditi zdravo tijelo.

Mnogo puta se spominje da tijekom pasivnog sjedenja cirkulacija se smanjuje, povećavajući rizik od moždanog udara, ali je više poznato da će se u isto vrijeme oštetiti živčani sustav, jer se tako smanjuje električna aktivnost. Potrošnja kalorija, omjer enzima masnoće i “dobar kolesterol” također se smanjuju. Dugoročno, rizik od šećerne bolesti povećava se zbog smanjenja učinkovitosti inzulina.

Oni koji rade sjedeći posao imaju prosječno dvostruko veću vjerojatnost od kardiovaskularnih bolesti nego oni koji rade aktivan posao.

Postoje, naravno, neke vježbe koje se trebaju koristiti za prekid dugih radnih sesija.

S druge strane, znamo da većina od njih nije učinjena. Provedeni sati sjedenja u uredu se vrte – ne primjećujemo ni provedeno vrijeme u nepravilnom položaju.

Isto je, nažalost, istina i kod kuće, gdje imamo puno sjedećih mjesta. Broj onih koji provedu više od tri sata „na televizoru“ je 64% opasniji od rizika od srčanog udara.

Zašto bismo uopće sjedili?

Naravno, moramo sjesti. Ne tražimo da to ne učinite, jer to za mnoge od nas – zbog našeg rada bi bilo nemoguće.

Međutim, obzirom na gore navedeno, možemo pokušati promijeniti sjedalo: možemo ga aktivirati od pasivne aktivnosti! SpinaliS stolci s aktivnim sjedalom su upravo to:

 • njihova sjedala u kreću se u svim smjerovima, ne mogu se fiksirat
 • zahvaljujući pomičnom sjedalu, postiže se pravilna postura kralježnice
 • Zahvaljujući pokretnom sjedištu, rizik od ozljeda leđne moždine na struku minimiziran je
 • mišići bedra biti će „pomlađeni“, mišići koji drže kralježnicu biti će svakodnevno aktivni
 • kontinuirani pokret stimulira cirkulaciju u nogama, rizik od moždanog udara se smanjuje
 • bolja cirkulacija povećava učinkovitost probave, oslobađa više kisika u mozak, povećava vašu učinkovitost

ZDRAVO SJEDENJE za zdrava leđa!

 • SpinaliS stolac riješava VAŠ PROBLEM s bolovima u leđima. Javite nam se ODMAH,
 • 3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a,
 • Vama na usluzi već 15 godina, dobitnik međunarodnih nagrada,
 • 100% SIGURNA KUPOVINA (ako Vam SpinaliS nije zadovoljio očekivanja, vraćamo cijelu kupovnu cijenu stolca, DOSTAVA BESPLATNA!
 • 1Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata

Showroom

Ilica 191 D10000 Zagreb
Radno vrijeme salona:
Ponedjeljak-četvrtak od 9.00-17.00
Petak od 9.00- 14.00
Subota, nedjelja zatvoreno

*Možemo se dogovoriti, za termin izven radnog vremena

Kontakt

Vezani postovi
Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Attributes
 • Tkanina, Velikost sedeža, Mere naslonjala, Dovoljena obremenitev, Teža, Dimenzije stola (širina x globina x višina), Pakiranje (mere kartona)
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.