3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

9 rujna, 2016

SpinaliS stolice za djecu

Nepravilan položaj tijela u ranom djetinjstvu i pubertetu, teške torbe i sportske ozljede negativno utječu na izgradnju i razvoj lokomotornog, mišićno skeletnog sustava. Slabo formirana kralježnica u mlađoj dobi može prouzrokovati tegobe u zrelom razdoblju.

Djeca imaju potrebu za stalnim kretanjem. Njima je nepomično sjedenje zahtjevno, zbog toga su SpinaliS stolice za djecu idealno rješenje jer omogućuje kretanje i sjedenje ujedno. Za vrijeme sjedenja, SpinaliS stolica djetetu pomaže kod održavanja pravilnog držanja, a u isto vrijeme osigurava mišićnu aktivnost. Dijete dok sjedi aktivno ima veću koncentraciju na učenje, a prelazak sa igre na rad zabavniji je, te se dijete privikne brže i lakše.

Nepravilno držanje posljedica je često nedovoljnog i nepravilnog djelovanja mišića koje se može sa voljom i disciplinom potpuno otkloniti za razliku od deformacija i drugih ozljeda.

Mlado predškolsko dijete tjelesno je iznimno aktivno, a sa ulaskom u školu odjednom je prisiljeno dosta sati mirno sjediti. Tinejdžeri, ovisno o struci prisiljeni su sjediti 5-7 h svakodnevno u školskoj ustanovi, ali i rad kod kuće zahtjeva vrijeme sjedeći. SpinaliS u tom slučaju omogućuje slobodnu kretanja i rad mišića za očuvanje zdravlje leđa. SpinaliS je dugoročna investicija za očuvanje zdravlja kralježnice.

[blockquote author=”Ivica FLIS SMAKA, dr. med., Spec. fizikalne medicine in rehabilitacije” link=”” target=”_blank”]

Loše oblikovana kralježnica u dječjoj dobi će prouzrokovati probleme u zrelom razdoblju.

Prve godine života odlučujuće su za zdravlje kralježnice, pogotovo vrijeme ubrzanog rasta između 6. i 12. godine starosti. Nepravilan položaj tijela u ranom djetinjstvu i zatim u pubertetu (na primjer u školskoj klupi ili ispred televizora), previše teške školske torbe ili neki drugi teret (sportska oprema), nepravilna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost – sve to može negativno utjecati na izgradnju i razvoj lokomotornog, pogotovo mišićno-skeletnog sustava. Slabo formirana kralježnica u školskom razdoblju će prouzrokovati probleme u zrelom razdoblju, pošto se pogotovo u ranim fazama razvoja mogu pojaviti nepravilne krivulje.[/blockquote]

 

 

Ovisno o potrebama nudimo sljedeće modele SpinaliS za djecu.

Stolica SpinaliS Basic za djecu

Model Basic sa svojim proporcijama odgovara predškolskoj dobi kao i tinejdžerima i studentima. Ovisno o želji klijenta, model Basic ponuditi će prije svega aktivno sjedenje. Model Basic pruža potporu u naslonu po sredini leđa, dok svojim sjedištem u obliku lopte nudi veću aktivnost time i rad mišića. Model Basic ne nudi previše komfora, no svojim karakteristikama omogućava konstantno aktivno sjedenje i čvrstu potporu u naslonu. Idealan je za djecu mlađe dobe, manjih proporcija, a na isti se može montirati obruč za noge kao oslonac dok dijete ne poraste.

Ergonomska uredska stolica SpinaliS Basic

SpinaliS Ergonomic – stolica za djecu

Model Ergonomic za djecu je ekonomičan, a kvalitetan. Svojim širim sjedištem odgovara školskoj dobi. Nudi aktivno sjedište i prozračan naslon izrađen od mreže. Idealna je stolica za đake i studente, a za prevenciju i očuvanje zdravlja leđa prilikom dugotrajnog sjedenja.

Ergonomska uredska stolica SpinaliS Ergonomic

Modeli Hacker i Apollo – udobnost ili čvrstost

Za još veću udobnost i komfor modeli Apollo i Hacker odgovarat će višim proporcijama djece i studentima. Oba modela imaju veći naslon i potpore u lumbalnom dijelu leđa. Model Apollo nudi veću udobnost dok model Hacker čvrsto drži leđa. Model Hacker čest je izbor za djecu koja imaju skoliozu ili drugu deformaciju leđa. Hacker će pružiti čvrsti oslonac u naslonu koji drži tijelo ispravno, a sjedište ima ulogu aktivnosti mišića i tijela. Model Apollo više odgovara bolnim leđima, pogotovo u slučaju lumbalnog dijela.

Ergonomska uredska stolica SpinaliS Hackeruredska stolica SpinaliS

Model Smart i Rodeo – stolice za djecu bez naslona i rukohvata

Ovisno o potrebama i prirodi rada nudimo modele bez naslona i rukohvata. Model Smart idealno je rješenje za male prostore i za prevenciju. Savjetuje se u školskoj dobi i studentima. Model Rodeo svojim specifičnim sjedištem omogućuje rad za visokim stolovima. Na taj način može se upotpunit ergonomija radnog mjesta sa visokim stolom i kvalitetnim stolcem – SpinaliS.

Ergonomska uredska stolica SpinaliS SmartErgonomska uredska stolica SpinaliS Rodeo

 

Šta misle doktori o SpinaliS stolicama za djecu?

[blockquote author=”Tina Rutar Leban, univ. dipl. psih., Pedagoški inštitut, Ljubljana” link=”” target=”_blank”]

Zabavan prijelaz s igre ka radu

SpinaliS nudi djeci mogućnost drugačijeg, zanimljivijeg kretanja, nego što su ga navikli kod sjedenja na običnim stolicama, te im s time nudi mogućnost više zabavnog prelaska sa igre na ozbiljan školski rad.

Mišljenja sam, da SpinaliS, pored brojnih efekata na tjelesno držanje, i s psihološkog vidika može pomoći lakšemu radu u školi i većoj koncentraciji kod učenja, te zbog toga projekt ”Kralježnici prijateljska škola” u potpunosti podupirem i držim palčeve da će s vremenom u ovaj projekat biti uključeno sve više škola i sve više djece.

[/blockquote]

 

[blockquote author=”Irena Logonder, logoped” link=”” target=”_blank”]

Sjedenje i pokreti istovremeno – pobjednička kombinacija za naše mališane

SpinaliS zaradi svoje pokretljivosti optimalno zadovoljava potrebu djeteta za pokretima i za vrijeme obrade ljekara. Cijelo vrijeme sjedenja omogućava da je tijelo aktivno i u ispravnom položaju, što je poželjno polazište za bolju govornu motoriku i s time uspješniju obradu kod logopeda. Za većinu djece SpinaliS je bolji odabir od terapeutske lopte.

[/blockquote]

 

ZDRAVO SJEDENJE za zdrava leđa!

 • SpinaliS stolac riješava VAŠ PROBLEM s bolovima u leđima. Javite nam se ODMAH,
 • 3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a,
 • Vama na usluzi već 15 godina, dobitnik međunarodnih nagrada,
 • 100% SIGURNA KUPOVINA (ako Vam SpinaliS nije zadovoljio očekivanja, vraćamo cijelu kupovnu cijenu stolca, DOSTAVA BESPLATNA!
 • 1Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata

Showroom

Ilica 191 D10000 Zagreb
Radno vrijeme salona:
Ponedjeljak-četvrtak od 9.00-17.00
Petak od 9.00- 14.00
Subota, nedjelja zatvoreno

*Možemo se dogovoriti, za termin izven radnog vremena

Kontakt

Vezani postovi
Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Tkanina i boja
 • Tkanina
 • Velikost naslovnjala
 • Dimenzije naslona
 • Trenje
 • Težina
 • Dimenzija stola
 • Pakiranje kartona
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
Prenesite besplatni
e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.