3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a
Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata)
Show Room SpinaliS - Ilica 191D, Zagreb

29 lipnja, 2023

Poboljšanje produktivnosti i smanjenje zdravstvenih problema: Stolci SpinaliS kao prvi izbor u medicinskim ustanovama

Lopta za sjedenje bila je možda prva naširoko korištena naprava za sjedenje izumljena za aktivno sjedenje. Radeći na njemu, nehotice smo se pomicali, a tim pokretom ne samo da smo poštedjeli kralježnicu (bila je ravnomjerno opterećena cijelom dužinom, a ne samo oko donjih kralježaka), nego i nije dopuštala opuštanje i slabljenje skeletnih mišića.
Zašto lopta za sjedenje nije najbolje rješenje?

Nažalost, bila praktična iz nekoliko razloga. S jedne strane, udobne funkcije lopte su ograničene: nemaju ni naslon ni rukohvate, pa se u njoj nije moguće odmoriti, a ne pruža ni dovoljan oslonac našim rukama, a preko njih ni ramenog obruča, što također može dovesti do bolova u vratu. Drugi problem s loptom je opasnost od nezgoda: s njom je vrlo lako pasti unatrag, pasti u bilo kojem drugom smjeru ili jednostavno propasti kroz nju, a to može dovesti do ozbiljnih ozljeda. Jastuci za sjedenje nastoje “imitirati” faktor slobode sjedećih lopti u kombinaciji s udobnošću tradicionalnih stolaca, no nažalost samo su polovično rješenje, jer ne daju dovoljno prostora za slobodno kretanje tijela. U osnovi ih ometa statika koja proizlazi iz konstrukcije stolice.

Zašto odabrati SpinaliS stolice?

Sustav SpinaliS nastao je 1999. godine imajući na umu blagotvorna svojstva lopte za sjedenje, ali eliminirajući njezine nedostatke i rizik od nezgoda. Ideja je jednostavna i sjajna: stvorimo okretni stolac koji se može mjeriti s tradicionalnim rješenjima u smislu udobnosti, a opet pruža aktivno sjedalo u usporedbi s prethodnim primjerima. Ključ je bila sjedalica koja oponaša kretanje lopte za sjedenje, koja se ne može fiksirati, ali se kreće kontinuirano. Dakle, ne možemo se udobno smjestiti dok sjedimo, naše tijelo i skeletni mišići stalno rade. Naravno, za to je potreban i novi stav: ako želimo sačuvati svoje zdravlje, ne trebamo kupovati stolac koji je samo udoban, jer time samo sebi štetimo. Na SpinaliS sustav možete se naviknuti za 1-2 tjedna, a kasnije više nećete moći bez njega, aktivno sjedenje postaje toliko bitno. Osim toga, stolci SpinaliS doista su učinkoviti suputnici na poslu: imaju ergonomski naslon za leđa koji prati linije kralježnice, pa ako se tijekom rada želite odmoriti, možete se udobno odmoriti kao u bilo kojem drugom stolcu. Nasloni za ruke također su podesivi po visini pa učinkovito rasterećuju mišiće ramena i vrata kroz podlakticu i nadlakticu.

Sve u svemu, odabir stolca SpinaliS znači više od kupnje nove uredske okretne stolice. Ujedno, ovi stolci predstavljaju transformaciju našeg stila rada, našeg odnosa prema zdravlju te izbor svjesnijeg stila života, što ima dugoročno blagotvoran učinak, na ljestvici koja se mjeri desetljećima.

Obzirom da je stolac SpinaliS izvrsno ergonomsko rješenje, na temelju znanja i iskustva, sve više doktora opće medicine, stomatologa, laboranta u medicinskim laboratorijima, zubotehničkih laboratorija i fizijatra, preporučuju SpinaliS svima koji pate od križobolje i kao preventivu svima koji su izloženi dugotrajnom sjedenju u svom poslu.

Što zadovoljni liječnici kažu o stolicama SpinaliS.

Stolice SpinaliS koje se koriste u medicinskim ustanovama.

ZDRAVO SJEDENJE za zdrava leđa!

 • SpinaliS stolac riješava VAŠ PROBLEM s bolovima u leđima. Javite nam se ODMAH,
 • 3-5 dana besplatno testiranje SpinaliS-a,
 • Vama na usluzi već 15 godina, dobitnik međunarodnih nagrada,
 • 100% SIGURNA KUPOVINA (ako Vam SpinaliS nije zadovoljio očekivanja, vraćamo cijelu kupovnu cijenu stolca, DOSTAVA BESPLATNA!
 • 1Plaćanje na rate: 12 RATA (Diners, ZABA, RBA 6 rata

Showroom

Ilica 191 D10000 Zagreb
Radno vrijeme salona:
Ponedjeljak-četvrtak od 9.00-17.00
Petak od 9.00- 14.00
Subota, nedjelja zatvoreno

*Možemo se dogovoriti, za termin izven radnog vremena

Kontakt

Vezani postovi
Odaberite opis polja
 • Slika
 • Cijena
 • Stock
 • Availability
 • Kratek opis
 • Opis
 • Tkanina i boja
 • Tkanina
 • Velikost naslovnjala
 • Dimenzije naslona
 • Trenje
 • Težina
 • Dimenzija stola
 • Pakiranje kartona
Proizvode primjeri ×
Let's Compare! Continue shopping

BESPLATNO SAVJETOVANJE

Pošaljite nam svoja pitanja i naši savjetnici će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.
Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.
Prenesite besplatni
e-katalog i priručnik s vježbama za zdrava leđa.

Slanjem ispunjenog obrasca slažete se s uvjetima privatnosti. Obećajemo da ćemo vaše podatke čuvati sigurnima i nećemo ih dijeliti s trećim stranama.